Perfecțiune: Jurgis Kairis la Aeromania 2016!

Un nou an pentru Aeromania, o nouă reușită pentru unul dintre cele mai importante evenimente de pe litoral. Se pot spune foarte multe lucruri despre cea de-a 10-a ediție, despre organizarea aproape perfectă, despre spectacolul de final sau despre show-rile de pe cer, însă eu am ales să încep povestea cu câteva fotografii despre un artist. Și pentru că amănuntele fac diferența, am fost extrem de uimit să observ că marele acrobat Jurgis Kairis purta la mână exact ceasul care decora coada (stabilizatorul vertical) avionului său de acrobație. Un amănunt care avea să-mi spună foarte multe despre un mare maestru al aerului, un inginer de aviație care a  devenit acrobat încă din primul an în care a pus mâna pe manșa avionului.

Despre zbor este greu de povestit, pentru că pur și simplu nu există cuvinte pentru a exprima un ansamblu compus din inginerie, tehnică, adrenalină, eleganță, armonie.  Nu este vorba doar despre tehnica de pilotaj, ci mai ales de coregrafia zborului, de înșiruirea de elemente pe care trebuie să le gestioneze în secunde. Iar maestrul Jurgis se pare că le face natural, că le are în ADN, astfel încât elementele acrobatice se îmbină perfect pe parcursul baletului aerian.

Iar finalul mi-a dezvăluit adevăratul caracter al unui mare campion, care, după revenirea la sol, a mers să salute spectatorii dornici să atingă mâna care până în urmă cu câteva minute manevra manșa cu precizia unui ceas ….Vostok Europe!

Mulțumim, RAS Aeroport Tuzla, pentru că ați făcut posibilă, și în acest an, prezența marelui campion, la cel mai mare show aviatic de pe litoralul românesc!

Foto: www.merglamare.ro – Ghidul Litoralului

Aeromania 9298Aeromania 9367Aeromania 9246 Aeromania 9251 Aeromania 9250Aeromania 9686Aeromania 9285 Aeromania 9294 Aeromania 9301 Aeromania 9304 Aeromania 9309Aeromania 9791

Rezervări bilete VIP pentru ediția 2017

2 thoughts on “Perfecțiune: Jurgis Kairis la Aeromania 2016!

  1. […] Episodul 1 – „Perfecțiune: Jurgis Kairis la Aeromania 2016!” […]

  2. […] Episodul 1 – “Perfecțiune: Jurgis Kairis la Aeromania 2016!” […]

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.