Saint Moritz- staţiunea în care nu a ajuns criza

 

La nici 200 km de Milano am descoperit locul perfect pentru oamenii fără griji. O lume liniştită, relaxată, o atmosferă elegantă, plină de rafinament, un aer chic cu accente aristocratice, o viaţă altfel unde oamenii cu foarte mulţi bani îşi dau întâlnire iarna.

 

 

 

La St.Moritz mergi să te bucuri de peisajul de basm, să schiezi, să faci shopping în numeroasele magazine ale unor case de modă celebre, să bei o ciocolată caldă în una dintre cafenelele din centru, să te bucuri de frumusețea neostentativă din jur. Dacă vrei să trăiești o experiență cu adevărat unică, din gara stațiunii poți lua celebrul tren roșu Bernina Express, care te va purta într-o călătorie de vis prin Munții Alpi.

 

 

 

 

Dacă în Italia în general doar femeile în vârstă îmbracă haine de blană, acestea fiind evitate de noile generații din motive estetice, etice și climatice, la St. Moritz întâlnești la tot pasul pellicce de toate culorile și lungimile, asortate cu nonșalanță cu bocanci sau cizme butucănoase de fâș.

 

 

Chiar dacă este posibil să întâlnești la orice pas artiști celebri și milionari (autentici sau presupuși), aici este loc pentru toată lumea. Am remarcat amabilitatea ospătarilor și vânzătorilor din cafenele și magazine, vorbitori de cel puțin cinci limbi (italiană, germană, franceză, engleză și rusă), care își dau silința ca sejurul tău să fie perfect din toate punctele de vedere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Peisajul din jur este de o frumusețe ireală, cadrul ideal în care să faci ski fond, o plimbare pe rachete sau o drumeție. Când temperaturile scad cu mult sub 0 grade, lacul St. Moritz se transformă într-un enorm patinoar unde se desfășoară curse de cai, turnee de cricket, curling, patinaj, precum și evenimente culturale și concerte.

 

 

 

 

Cu aceste imagini se încheie călătoria noastră în una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din Europa, accesibilă, măcar pentru câteva ore, și oamenilor de rând.

4 thoughts on “Saint Moritz- staţiunea în care nu a ajuns criza

  1. Cat de frumoase sunt imaginile; ce stare de bine, de liniste, de relaxare iti dau. M-as duce si eu pana acolo sa beau o ciocolata calda 😉

  2. Mulțumim pentru aprecieri! E frumos, merită să ajungi acolo măcar o dată în viață. Iarna cred că este anotimpul cel mai potrivit, cadrul natural este cu adevărat încântător. Iar dacă ajungi, nu rata o plimbare cu trenulețul Bernina Express.

  3. la munte urca mai greu criza :-p
    toate ca toate da caciula aia cu coada…ciudati suntem, nene

  4. 🙂 nu știu cum e acum, după ultimul cutremur financiar. Ar trebui să ne întoarcem la St.Moritz să vedem dacă "și bogații plâng".

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.