Huawei P9 vs Nikon D7000 – Hai hui prin Bucovina

Am pus mâna prima dată pe un aparat de fotografiat pe la 7 ani. Era un Smena 6 pe care încă îl păstrez și care face fotografii foarte bune. Pe la 16 ani mi-am cumpărat un minilaborator foto, în baie am amenajat o cameră obscură și m-am apucat mai serios de fotografiat. În perioada liceului am reușit să-mi cumpăr, prin filiera rusească (Nea Vasea din Gorbaciov), un Zenith 122 TTL cu bani câștigați exclusiv din fotografie. Spre sfârșitul liceului am terminat “joaca” din baie cu revelatoare și fixatoare și am fost unul dintre primii clienți ai laboratorului foto Fuji deschis pe colțul fostului hotel Continental. Pe la jumătatea facultății, mi-am vândut „sculele” și am așteptat intrarea în era digitală. După vreo 6 ani, la intrarea în noul mileniu, am cheltuit exorbitanta sumă de 300 dolari, printr-o filieră belgiană, de această dată pentru a-mi cumpăra un Pentax Optio 230. A fost un salt deosebit de spectaculos, mai ales din punct de vedere al numărului de poze realizate. Următorul pas l-am făcut abia prin 2011, când am “profitat” de un Nikon D90. Un aparat extrem de bun, care m-a forțat să citesc mai multe amănunte despre tehnica fotografiei. 2012 a fost anul în care am început să lucrez la primul proiect editoral, “Constanta City Walking Guide”, iar aici nevoia de fotografii de calitate a fost din ce în ce mai mare. Prin 2014 am făcut pasul spre Nikon D7000, cu care lucrez și în acest moment. NICIODATĂ nu m-am considerat fotograf și mereu am spus că doar încerc să surprind unghiuri și momente care să transmită ceva. Partea de calitate tehnică a fotografiei nu m-a interesat foarte mult, și de aceea, de aproximativ un an, am început să folosesc și un telefon Huawei P9, care oferă rezultate foarte bune în anumite condiții și doar pentru imaginile postate în mediul online. Și pentru că multă lume mă întreabă în ultimul timp ce aparat să-și cumpere o să vă las să observați  în fotografiile care urmează de ce aleg să-i îndrum către un telefon mobil cu performanțe foto dacă vor să folosească fotografiile doar în online. Ca temă am ales fotografia de vacanță la o scurtă tură prin Bucovina, deoarece cei mai mulți își doresc un aparat de fotografiat pentru astfel de momente. În plus, pe partea de selfie, telefoanele mobile sunt mult mai practice și oferă mult mai multe opțiuni de prelucrare rapidă decît un aparat DSLR. Fotografiile captate cu telefonul au fost prelucrate cu editorul Google Photo iar fișierele NEF obținute cu DSLR-ul au fost trecute printr-o procesare foarte ușoară. De remarcat că telefonul Huawei P9 folosește optică Leica iar la DSLR am folosit obiectivul Nikkor 18-105 mm.

Mănăstirea Voroneț – Huawei P9
Mănăstirea Voroneț – Nikon D7000
Mănăstirea Voroneț – Huawei P9
Mănăstirea Voroneț – Nikon D7000
Mănăstirea Sucevița – Huawei P9
Mănăstirea Sucevița – Nikon D7000
Mănăstirea Moldovița – Huawei P9
Mănăstirea Sucevița – Nikon D7000
Mănăstirea Sucevița – Huawei P9
Mănăstirea Sucevița – Nikon D7000
Mănăstirea Sucevița – Huawei P9
Mănăstirea Sucevița – Nikon D7000
Mănăstirea Gura Humorului – Huawei P9
Mănăstirea Gura Humorului – Nikon D7000
Biserica Gura Humorului – Huawei P9
Biserica Gura Humorului – Nikon D7000
Mănăstirea Dragomirna – Huawei P9
Mănăstirea Dragomirna – Nikon D7000
Sadova – Huawei P9
Sadova – Nikon D7000
Poiana Micului – Huawei P9
Poiana Micului – Nikon D7000
Mănăstirea Voroneț
Mănăstirea Moldovița

A.S.

2 thoughts on “Huawei P9 vs Nikon D7000 – Hai hui prin Bucovina

  1. Pentru on-line ,in majoritatea cazurilor, e suficient să activezi funcția “HDR”, din setările camerei de pe telefon și -aproape nu mai ai nevoie de postprocesare.

  2. Buna seara, pentru mine Huawei P9 inseamna o claritate mult sporita si o luminozitate de care sunt foarte multumita. In concediul din aceasta vara din zona Banatului am reusit sa captez locuri, oameni si peisaje de care ne bucuram acum, seara, “la povesti”. Consider ca este o investitie buna!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.