Prin grădina botanică din Cluj

Din galeria de imagini asociate Clujului nu pot lipsi cele din Grădina botanică, unde am ajuns de fiecare dată când am vizitat acest oraş. Pot spune că primăvara este anotimpul ideal pentru a vedea aici natura în splendoarea exploziei de parfumuri şi culori, când ochiul nu este încă obişnuit cu intensitatea luminilor iar frăgezimea verdelui îţi îmbată simţurile.
Anul acesta am ajuns la Cluj în toiul verii, pe o căldură toridă, dar am găsit la umbra copacilor seculari adăpost de arşiţa soarelui. Nu vă voi vorbi despre organizarea grădinii şi nici nu voi descrie speciile de plante care mi-au atras atenţia ci vă voi lăsa în compania imaginilor care mi-au bucurat privirea.

0 thoughts on “Prin grădina botanică din Cluj

  1. Stiam din copilarie de Gradina Botanica din Cluj. Dar tot de atunci nu am mai reusit sa o vizitez. Mi-as dori mult sa o revad si pe ea, si orasul. Nu stiu cum arata Clujul capitalist, il cunosteam doar pe cel socialist 🙂

  2. Clujul este un oraş frumos, plin de viaţă. Multe dintre monumentele şi clădirile importante din centru au fost construite înainte de cele două regimuri, socialist şi capitalist. Partea pozitivă este că acum se renovează multe dintre construcţiile vechi care redobândesc astfel strălucirea de altădată.
    Merită să mergi să vezi Grădina botanică, noi ne-am nimerit pe durata unei simpatice expoziţii temporare, "Scaunul soacrei", având ca element predominant cactusul şi alte plante cu ţepi 😉

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.