Fotoreportaj AEROMANIA TUZLA 2014: show pe aeroportul de la malul mării

Zilele trecute am avut plăcerea de a participa la un alt eveniment deosebit, “Aeromania 2014”, care şi anul acesta a fost organizat excelent de RAS Aeroport Tuzla. Dacă pentru un astfel de miting aviatic cea mai mare problemă este starea vremii, pot să vă spun că şi problemele legate de
organizare şi logistică sunt la fel de importante, mai ales că acest “sport” se hrăneşte cu multă, multă benzină. Îi felicit pe organizatori pentru modul în care au făcut faţă tuturor dificultăţilor şi le transmit cârcotaşilor care au mai avut câte ceva de comentat că un eveniment cu intrare liberă este foarte greu de organizat atunci când nu ai multă susţinere economică (am observat ceva sponsori prin jur, însă, pentru un eveniment de aşa amploare, mă aşteptam să văd mai multe bannere ale unor bussines-uri private din Constanţa).

Lume a fost foarte multă (coada de maşini se întindea de pe străzile de la ieşirea din Tuzla până la giratoriul de la Costineşti) semn că aceia care au promovat evenimentul şi-au făcut treaba (trăiască social network-ul şi presa online!). Aşa cum ne promiteau organizatorii, a fost atmosferă de bâlci, cu muzică bună, maşini frumoase, avioane, elicoptere dar şi cu baloane, avioane de jucărie, vată de zahăr sau mici. Da, a fost şi bere, şi chiar a fost nevoie deoarece vremea a ţinut cu organizatorii iar întreg show-ul a avut parte de un background extraordinar (nori, cer senin, soare la apus…fără picătură de ploaie). Cel mai interesant produs comercializat a fost un avion din polistiren, care a făcut deliciul celor mici (o idee foarte tare!).

Spre deosebire de alte evenimente la care v-am spus că spectatorii nu prea reacţionau, aici am fost plăcut surprins să văd lume care aplauda, fluiera, cânta, dansa…semn că dacă există calitate şi feedback-ul este pozitiv. Iar calitate a fost din belşug: au defilat MIG-uri şi elicoptere de la Forţele Aeriene, elicopterul Forţelor Navale împreună cu “băieţii răi” agăţaţi de coardă au făcut spectacol, paraşutiştii au aterizat la punct fix, Yakarii Acrobați au făcut senzaţie iar Jurgis Kairys ne-a înveselit cu o faţă zâmbăreață desenată pe cer.

Ţin să îi menţionez în mod special pe cei de la Hawks Of Romania, care pe mine m-au impresionat, sincer nu mă aşteptam la astfel de momente de virtuozitate tehnică. Felicitări echipei de acrobaţie a Aeroclubului Românei!

Punctul culminant avea să fie la apus, când „gaşca nebună” formată din patru avioane superbe (Yakarii Acrobațişi Jurgis Kairys) aveau să entuziasmeze publicul cu acrobaţii extraordinare, completate de show-uri pirotehnice.

Programul a mai prevăzut spectacolul muzical ţinut de Viţa de vie, iar la final prezenţa savuroasă a lui Mihai Mărgineanu care a încălzit publicul, dacă mai era cazul, cu o „Paraschiva”, urmată de multă muzică bună. A fost show, a fost adrenalină, cei mici au plecat acasă cu avionul personal, probabil că toţi au visat că au zburat şi cu siguranţă cei mai mulţi vor vrea să devină piloţi.

Felicitări, RAS AEROPORT TUZLA! 
“REGIONAL AIR SERVICES a preluat baza de Aviaţie Utilitară din Tuzla, devenind astfel primul aeroport privat din Romania. Cu o suprafaţă de 36 ha, aeroportul dispune de două piste inierbate, 4 heliporturi, un hangar de 1200 mp, două clădiri administrative(A+B), clădire administrativă nouă (C) cu destinaţia de centru de instruire pentru şcoala de zbor şi şcoala de supravieţuire pe mare, simulator B 732 seria 300 pentru pregătirea la sol a personalului de bord, simulator instruire stingerea incendiilor şi autosalvare, simulator pentru şcoala de zbor FNPT II, depozit de combustibil cu capacitate de 200.000 litri – un nou depozit fiind in construcţie-, anexe, remiza auto şi parcare.” 

2 thoughts on “Fotoreportaj AEROMANIA TUZLA 2014: show pe aeroportul de la malul mării

  1. Mihai-Atanasie Petrescu

    Am participat si eu (ca spectator/fotograf) la Aeromania 2014, am avut parte de un spectacol foarte frumos, chiar daca destul de restrans (in timp si spatiu) fata de editiile anterioare. Felicitari organizatorilor si succes pentru editiile urmatoare!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.