Atmosferă magică de sărbători la San Marino

La doar 24 de km de Rimini şi 135 km de Bologna se află unul dintre cele mai mici state din Europa, Republica San Marino. Cu toate că mai fuseserăm prin aceste locuri cu numai două luni în urmă, când, târziu în noapte, găsiserăm un “orăşel” pustiu, de această dată am fost copleşiţi de explozia de lumini de sărbătoare, cântece de iarnă şi miros de vin fiert şi scorţişoară.
 
Am ajuns din întâmplare la San Marino, după amiaza târziu, în a doua zi de Crăciun şi încă din momentul în care am intrat în centrul vechi ne-am dat seama că aveam să trăim clipe de neuitat. Parcările erau toate pline, forţele de ordine dirijând cu greu traficul, semn că mica “ţară-oraş” fusese luată cu asalt de către turişti.
Am asistat imediat la spectacole de stradă, în care Moşi şi Elfi întreţineau atmosfera de sărbătoare.
Căsuţele din târgul de Crăciun îi îmbinau pe vizitatori cu obiecte de artizanat, produse alimentare tradiţionale şi articole de sezon.
În centru era amenajat şi un patinoar, foarte apreciat în special de către adolescenţi.
Nu lipsea un presepe, cu personajele scenei naşterii lui Isus în mărime naturală.
În piaţa din faţa primăriei, un grup de spiriduşi încingea atmosfera pe ritmuri latino-americane.
Numeroasele magazine de pe străduţele înguste ale oraşului-stat atrăgeau cumpărătorii cu produse care mai de care mai interesante: arme, parfumuri (orginale, testere şi copii), bături şi ţigări fără taxe, îmbrăcăminte şi accesorii de lux, cu preţurile afişate în italiană, rusă şi engleză.
Apusul de soare văzut din cele trei turnuri aflate deasupra norilor amplifica senzaţia de magie.
Punctul de atracţie pentru cei mici era casa lui Moş Crăciun, unde copiii se puteau întâlni cu Moşul, cu Befana şi cu Elfii, participând împreună cu aceştia la numeroase laboratoare tematice.
 Dacă doriţi să prelungiţi magia Crăciunului, mai aveţi timp să vizitaţi acest ţinut de basm până pe 6 ianuarie!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.