Jurnal de Coronavirus Covid-19. Parma, înainte și după

În ultimele zile, în toată Italia au fost luate măsuri fără precedent, după ce, pe 8 și 11 martie, au fost adoptate două decrete ministeriale care au condus la închiderea magazinelor, a centrelor comerciale, frizeriilor și, în general, a tuturor activităților comerciale care nu intră în cele de strictă necesitate. Au rămas deschise magazinele care comercializează produse alimentare, farmaciile, tutungeriile și chioșcurile de ziare.

Accesul în aceste magazine este permis unui număr limitat de persoane, restul trebuind să aștepte afară, cu o distanță de cel puțin un metru și jumătate între ele. Oamenii au voie însă să iasă cu câinii de companie, să ia aer un sfert de oră și apoi să revină în case.

Au fost închise teatrele, muzeele, bibliotecile, parcurile și grădinile publice. Aproape toate companiile aeriene au interzis zborurile spre Italia, care acum este izolată de restul lumii.

Sunt interzise deplasările prin oraș fără o motivare precisă iar organele de control îi verifică pe cei întâlniți pe străzi. Ai voie să te deplasezi la locul de muncă, să mergi la farmacie, să faci aprovizionarea cu produse alimentare. Există și un model de declarație prin care îți furnizezi datele de identitate și motivezi deplasarea. Angajatorii le-au eliberat angajaților atestate în care este menționat programul de lucru, pentru ca aceștia să poată dovedi faptul că se află pe un anumit traseu.

Am selectat câteva imagini cu orașul Parma, cum era înainte și cum este acum. Pe la balcoane, copiii au scos afișe cu desene care conțin mesaje de încurajare, în special “Andrà tutto bene” (totul va fi bine), care a devenit sloganul acestei perioade.

Via Farini, locul de întâlnire și socializare
Piața Garibaldi
Strada Garibaldi
Via Farini
Via Cavour, strada comercială principală a orașului
Via Farini
Piața Domului, unde se află Catedrala și Baptisteriul
Via Farini

Alte imagini cu orașul în aceste zile:

Imagine simbol al speranței că totul va fi bine

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.