Vizită în satul lui Moș Crăciun

Anul trecut vă povesteam despre modul în care proprietarii de magazine dintr-o localitate nu prea mare din Italia reușeau de sărbători să schimbe aspectul orașului, cu ajutorul ornamentelor de Crăciun. Și anul acesta, am luat la pas străduțele din zona centrală și am rămas uimit de bunul gust cu care fiecare mică afacere reușea să iasă în evidență. Fie că era vorba de Moș Crăciuni în mărime naturală, de brazi ecologici împodobiți deosebit sau de presepi care aminteau de scena nativității, toate acestea emanau un aer de eleganță care atrăgea în jurul vitrinelor grupuri-grupuri de localnici.

Am încercat să aflu de unde se aprovizionează toți acești comercianți și așa am descoperit că într-un sătuc aflat la 20 de km de oraș se găsește Il Villaggio di Babbo Natale, un magazin specializat în comercializarea ornamentelor de sărbători, atât pentru locuințe cât, mai ales, pentru sectorul de business. Aveam aici să mai experimentez ceva nou: am întâlnit primul magazin cu taxă de intrare! Chiar așa, ca să-ți faci cumpărăturile din acel magazin, trebuie să plătești un bilet de intrare de 2 euro. Pare puțin bizar, dar vă spun că a meritat, până la ultimul cent! De fapt, magazinul de ornamente pentru sărbători este practic un Muzeu al lui Moș Crăciun, din care ai posibilitatea să cumperi orice îți dorești. Grota de gheață, fabrica de ciocolată sau pădurea spiridușilor sunt doar cele mai noi camere tematice care s-au alăturat parcursului de poveste din anul 2016.

Prețurile nu sunt deloc exagerate pentru calitatea deosebită a produselor, un Moș Crăciun superb, în mărime naturală, costând în jur de 350 Euro, iar frățiorii săi mai mici, înalți de aproximativ un metru, ajungând să coste 130 Euro.

Am petrecut mai mult de o oră prin satul moșului și ne-am propus să revenim și anul viitor. Dacă vă nimeriți în luna decembrie în zona Bologna – Milano, nu ratați o vizită la Villaggio di Babbo Natale din apropierea orașului Parma. Vă lăsăm să urmăriți ce am fotografiat în scurta noastră vizită iar la sfârșit o să vă oferim adresa satului, alături de câteva filmulețe oficiale.

parma-cwg_8072cofedfedfedfedfedf

edf
edfedfedfedfedfedfedfedfedfedfedfedfedfedfedfedfcofsdr

Il villaggio di Babbo Natale 

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.