O poveste, o melodie, un cadou: Notre Dame de Paris

2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2011 și 2012 sunt anii în care show-ul Notre Dame de Paris a adus în tribune, doar în Italia, câteva milioane de spectatori. Prin 2007 m-am nimerit la Verona în seara unei astfel de reprezentații și am rămas surprins să văd șirurile de autocare sosite din Germania care se îndreptau spre Arena din Verona. Am căutat pe internet și am descoperit “minunea” care atrăgea atâția fani: muzica absolut genială a compozitorului italian Riccardo Cocciante, decorurile extraordinare și o combinație de dans, acrobație, balet alături de o interpretare de excepție.

De câțiva ani urmăresc programul spectacolului dar niciodată datele vizitelor mele în Italia nu s-au potrivit cu cele ale manifestărilor.  Anul acesta am primit însă un cadou nesperat, pe care nu o să-l uit niciodată: Notre Dame de Paris la Parma!

Clar, show-ul este de excepție și trebuie văzut, însă ce m-a impresionat cel mai mult a fost atmosfera. La Parma au fost 7 reprezentații și nu mă așteptam ca în ziua semifinalei Franța – Germania toate cele 3600 de locuri să fie ocupate….Da, chiar așa a fost! Media de vârstă a spectatorilor era undeva în jur de 50 de ani, cu extreme de 15 și 90 de ani, iar atmosfera a fost una deosebit de elegantă.

Dacă ajungeți cumva în următoarea perioadă în Italia și vă nimeriți într-unul dintre cele 11 orașe care mai găzduiesc turneul 2016, vă spun că merită să cumpărați un bilet, prețul acestora variind între 30 și 80 de Euro! Pentru Arena din Verona, pentru spectacolele din luna septembrie se pare că biletele sunt deja epuizate!!!

Pentru că am respectat dorința organizatorilor și nu am făcut fotografii în timpul reprezentației, vă las doar câteva imagini de la final!

CWG_0041 CWG_0043 CWG_0051 CWG_0053 Notre-Dame-de-Paris-CWG_0022 Notre-Dame-de-Paris-CWG_0032 Notre-Dame-de-Paris-CWG_0037

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina oficială iar un film aici.

Compozitor Riccardo Cocciante, autorul uneia dintre melodiile mele favorite: Margherita

2 thoughts on “O poveste, o melodie, un cadou: Notre Dame de Paris

  1. Si eu imi doresc mult sa vad spectacolul pe viu, l-am vazut filmat cand am emigrat in Québec, Canada, unde spectacolul e un fel de mandrie nationala, dat fiind faptul ca Luc Plamondon (producatorul primei variante din ’98 si cel care a scris versurile) e quebecois, plus ca unele variante (nu stiu daca toate) au fost facute cu corpul de balet de la Cirque du Soleil care e tot de pe aici.

    Mie imi place coregrafia de mor (m-am tot uitat apoi la video pe youtube), iar ca distributie mi se pare incredibila cea cu Garou, Daniel Lavoie si Patrick Fiori. Presupun ca se tot schimba interpretii, n-o sa joci o viata acelasi spectacol.

    Ma uit sa vad daca nu cumva mai ajunge si la Montreal sau pe undeva prin America de Nord.

    • Jurnal de Navetist

      Și nouă ne place mult varianta în limba franceză, cu distribuția de excepție amintită de tine.
      Se schimbă interpreții, ai dreptate, se satură să fie o viață întreagă Esmeralda sau Cocoșatul de la Notre Dame. 🙂
      Avantajul de a vedea acum spectacolul și nu la începuturi, acum zece ani, este acela că au fost duse la perfecțiune foarte multe detalii, cum ar fi scenografia și coregrafia, ca să nu mai vorbim de partea muzicală.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.