La plajă în Liguria: Riomaggiore, Manarola, Lerici

Despre Cinque Terre și Liguria am mai scris însă de această dată vrem să vă prezentăm atmosfera de pe plajele din acestă zonă. Am ales trei dintre cele mai apreciate localități din Liguria: Riomaggiore, Manarola și Lerici.

La Riomaggiore se poate ajunge cu vaporașul, cu trenul din Genova sau din La Spezia ori cu mașina. Dacă alegeți varianta auto, să vă înarmați cu răbdare deoarece locurile de parcare sunt limitate iar prețul pe oră este de 3,50 Euro! Să nu încercați să lăsați mașina “aiurea”, pe considerentul că “au lăsat și alții”, pentru că o să vă lipiți de o amendă. Așadar, încercați la parcarea etajată de la intrarea în Riomaggiore, iar dacă nu găsiți, căutați parcări cu linii albastre (cu plată) sau albe (gratuit- circa 10 locuri).

Dacă, în sfârșit, ați ajuns la Riomaggiore, după un prim strigăt de admirație la contactul cu culoarea mării, urmează cu siguranță un altul, la vederea plajei pline de bolovani. Nu sezlonguri, nu umbrele, nu fitze ci doar mare și soare. Plaja pe bolovani nu este chiar incomodă, cel ce creează ceva probleme este însă intratul în apă. În rest, totul este cât se poate de normal, firesc și complet gratuit.Liguria 0481 Liguria 0472Liguria 0533Liguria 0492 Liguria 0524 Liguria 0547Liguria 0695În mod normal, de la Riomaggiore la Manarola se ajungea pe celebra Via dell’Amore, care în această perioadă este închisă. Vă recomandăm să luați vaporașul care costă 7 euro dus/întors sau trenul pentru care trebuie să cheltuiți 8 Euro. În Manarola nu există plajă însă străduța folosită pentru lăsatul bărcilor la apă și pietrele din jur sunt acoperite la maxim de prosoapele turiștilor. Amatorii de senzații tari au aici câteva stânci care concurează cu atracțile din parcurile acvatice.  Liguria 0560 Liguria 0565Liguria 0578 Liguria 0569 Liguria 0584 Liguria 0596 Liguria 0618 Liguria 0621 Liguria 0624Părăsim Cinque Terre și ne îndreptăm către partea sudică a orașului La Spezia, la Lerici, unde găsim o plajă cu nisip. Și aici parcarea se află în afara localității, vă sfătuim să nu încercați să intrați în centru, pentru că locurile de parcare aproape de malul mării sunt extrem de puține. De la parcarea exterioară (1,50 Euro/oră) se poate ajunge pe jos, pe faleză,  în aproximativ cincisprezece minute, sau se poate folosi un autobuz care costă  1 Euro/cursă. Aici există două tipuri de plaje: privată, unde un șezlong costă 16 Euro/zi, și publică, unde nu se percepe niciun fel de taxă.   Liguria 0710Liguria_-2Liguria_-7Liguria_-4Liguria_-3Liguria_

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.