Ambasador pentru Constanța

Constanța se schimbă. Încet dar sigur, orașul lui Ovidiu începe să se trezească, să se dezmorțească, să trăiască și să se bucure de viață. De trei ani surprind aproape zilnic dinamica orașului, văd cum lucrurile se mișcă, cum oamenii capătă încredere, cum case aproape moarte încep să prindă viață, cum străzi până mai ieri neștiute sunt astăzi scotocite de turiști în căutarea unor locuri surprinzătoare. Alături de aceștia,  redescopăr și eu Constanța și poveștile sale. 
Ascult istoria caselor din peninsulă și a descoperirilor arheologice, simt zgomotul și mirosurile mahalalelor multietnice, admir arhitectura și spiritul de conviețuire într-un spațiu concentrat ale numeroaselor lăcașe de cult, mă mir de fiecare străduță nouă pe care o străbat, asemenea unui turist care pășește pentru prima dată pe aceste meleaguri, 
Recunosc că am fost mereu invidios pe orașe precum Sibiu, Iași sau Brașov care, cu sprijinul companiilor mari, reușeau să pună în practică proiecte de excepție, și nu mă gândeam că și Constanța o să ajungă vreodată, alături de București si Cluj, parte dintr-o inițiativă de promovare urbană, la nivel global. În anii în care am contribuit la a face cunoscute locuri frumoase din Constanța, am adunat multe povești interesante și tot atâția prieteni care, fără să vrea, s-au transformat în ambasadori ai acestor locuri.
Ieri, împreună cu unii dintre aceștia, am fost provocați să descoperim locuri noi din oraș. A fost o experiență interesantă, oferita de Heineken în campania „Open Your City” și  m-am bucurat că trei din cele patru obiective cu care organizatorii evenimentului care au reușit să ne surprindă se află deja în ghidul nostru “Constanța City Walking Guide”. O să vă dau doar un prim indiciu: experiența a pornit din Farul Constanța. Vă las să descoperiți singuri celelalte trei obiective, prin intermediul fotografiilor de mai jos. M-aș bucura să aflu că le cunoașteți și că le puteți descrie într-un scurt comentariu. 
 
A fost o experiență deosebită, pentru că m-am aflat alături de cei mai buni exploratori și promotori ai orașului Constanța, care au oferit cu dărnicie din tolba lor de istorioare. Mimii care ne-au surprins pe întreg traseul, panorama orașului fotografiată de la înălțimea farului, berea rece cu numele orașului savurată în Portul Constanța sau plimbarea prin centrul vechi care avea să culmineze cu un tablou de grup realizat pe stradela Vântului. O poveste inedită, creată de Heineken, care ne-a surprins la fiecare pas și ne-a adus mai aproape de locurile pe care lângă care treceam și rareori le acordam atenția cuvenită. 
Dar unde putea să se încheie o astfel de plimbare, dacă nu în Piața Ovidiu, locul în care Heineken a instalat un display, prin intermediul căruia poți să introduci cele mai spectaculoase și inedite locuri din oraș și să le împărtășească cu alți iubitori ai mediului urban? Cu cât adaugi mai mute locuri pe harta orașului, cu atât ai mai multe șanse să devii ambasador pentru Constanța și să trăiești o experiență Heineken, în alte două orașe. Vei avea parte de tratament exclusivist si te vei bucura de experiențe inedite, așa cum doar Heineken ne-a demonstrat că le poate oferi.
Iar dacă nu reușești să ajungi la dispaly-ul din Piața Ovidiu, poți să folosești aplicația de Facebook “Heineken- Open Your City” sau poți intra pe www.heineken.com/ro/cities, unde ai șansa să te transformi pentru câteva momente în ambasador al orașului Constanța #openyourcity

One thought on “Ambasador pentru Constanța

  1. Și încă mai avem destule zone de văzut… E mic orașul ăsta cumva, dar și atât de mare…

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.