Să evadăm la “The Escapers” din Constanța

Pentru că pagina de facebook Constanta City Walking Guide a primit în ultimul timp din ce în ce mai multe solicitări pentru a promova tot felul de evenimente, activități sau acțiuni, am hotărât să mă opresc doar asupra acelora care care au legătură cu turismul și cu turiștii de pe litoral. Tot pe această cale au ajuns și câteva propuneri de a testa conceptul „Escape Room”. Inițial nu eram convins de realizarea efectivă a proiectului și de faptul că o „evadare” poate fi și distractivă.


Mai mult din curiozitate dar și pentru că mi-a plăcut echipa de bloggeri constănțeni cu care urma să intru în cameră, m-am hotărât să încerc. Mai multe povești despre cum a decurs „evadarea” o să găsiți pe blogurile prietenilor mei (Florin, Alex, Marius, Emilian).  Eu o să vă spun doar că este o activitate care merită încercată. Se încadrează în zona ieșitului  la un film și poate înlocui cu succes o distracție de 2 ore “la grătar”. Nu ai nevoie de mușchi sau condiție fizică, nici nu trebuie să fii foarte înalt dar nici extrem de rapid, trebuie doar să ai un pic de intuiție, ceva mai multă imaginație și pe alocuri un gram de îndemânare. Pentru cei care au mai fost pe la teste psihologice aș putea să spun că pe alocuri întâlnim diverse exerciții mentale care fac creierul să lucreze, diferența fiind că aici nu ești singur cu o foaie de hârtie în față, ci totul se desfășoară în echipă. Cifre, litere și calcule îmbinate într-o succesiune logică te ajută să descoperi coduri care în final te conduc către deschiderea cutiilor norocoase.
De ce mi-a plăcut?
          pentru că-mi place să fac conexiuni logice
          pentru că echipa a fost relaxată și nu a fost deloc presiune
          pentru că indiciile au fost de bun simț, nici foarte greu de descifrat dar nici foarte ușoare
          pentru că am reuși să ieșim relativ repede
          pentru că ne-am distrat
O să vă mai spun că cel mai mult timp l-am pierdut nu din motive de logică ci de îndemânare, așa că să vă luați în echipă și un prieten mai „meșterică”.
În concluzie, pe www.merglamare.ro, la rubrica divertisment în Constanța o să apară și “Escape Room”.
Până atunci, strângeți o echipă de 2-5 prieteni și mergeți pe strada Aristide Karatzali, nr. 9 (peste stradă de Teatrul de păpuși Elpis), 

Concurs
Prima echipă care reușește să scoată un timp mai bun decât al bloggerilor pleacă și cu banii acasă! Trebuie doar să-i spuneți lui Andrei, înainte de a achita biletele de intrare, parola “merglamare.ro” și să ieșiți din cameră în mai puțin de 46 de minute! Dacă reușiți, întreaga echipă primește banii înapoi! Mult succes!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.