Grecii au invadat Piața Ovidiu

Pentru că pe 25 martie este Ziua Națională a Greciei, comunitatea elenă din Constanța s-a pus pe treabă și a organizat mai multe evenimente. Care este totuși legătura dintre Constanța și Grecia? Să ne aducem aminte doar de bătrânul Tomis, oraș întemeiat de greci, pe ruinele căruia s-a construit mai târziu Constanța. S-ar putea să fie vorba și de una dintre cele mai vechi biserici din Constanța, biserica cu hramul “Schimbarea la față”, construită de importanta comunitate greacă din oraș pe la 1865, sau de teatrul de păpuși “Elpis”. Deci legătura istorică există, iar cea culturală se află cu siguranță în fibra oricărui constănțean, care nu are cum să nu tresară atunci când aude acordurile de bouzouki.

Așa am ajuns ca astăzi Ansamblul Elpis să organizeze un Flash Mob, fără prea multă promovare, dar care a reușit să adune în fața restaurantului Pizzico circa 300 de persoane. Piața a început să se anime cu vreo 2 ore înainte de eveniment, iar până la sfârșit mai toată lumea, indiferent de etnie sau religie, s-a prins în horă, pe muzica lui Ionuț Galani. S-au spart farfurii, s-au aruncat flori, s-a dansat…și putem să marcăm primul eveniment important din Constanța pe anul 2015.
La mulți ani, Grecia și așteptăm replica aromânilor, turcilor, dobrogenilor, moldovenilor, oltenilor sau bănățenilor din oraș!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.