Artă pe unghii

Prietena mea Andrea (cu un singur e) poate fi considerată un colecționar original: în fiecare săptămână ea își împodobește unghiile cu un desen original, pe care îl inventează pe moment, în funcție de perioada anului, de inspirație și de dispoziția pe care o are. Și, cum realizările sale artistice sunt efemere (durează o săptămână), ea le fotografiază pe cele mai originale, ajungând să aibă deja un fișier impresionant de imagini.

Acum, că suntem în perioada carnavalului, se va gândi cu siguranță la un model colorat, care să amintească de veselia confetti-urilor împăștiate pe străzi, de măștile zâmbitoare, de atmosfera de bună-dispoziție din aceste zile.
Iarna, elementele decorative pe care ea le alege te duc cu gândul la fulgii de nea, la cadouri, la brad și la Moș Crăciun:

Andrea, care a depășit de puțin timp vârsta copilăriei, urmărește cu interes noutățile în materie de desene animate:

Este o fire veselă, deschisă, optimistă, frumusețea sufletului său reflectându-se inclusiv în desenele pe care le realizează:

A realizat multe creații cu elemente florale, pe care le asortează cu imprimeurile de pe rochii:

Printre preferatele mele se află desenele reprezentând cireșe și cele stil Burberry.

Special de  Ziua Îndrăgostiților:

Din când în când Andrea aplică un animalier print:

Cum iau naștere aceste mici capodopere? Andrea are la dispoziție nu mai puțin de 78 de sticluțe cu ojă, lac pentru bază, gel de fixare, multe pensule și instrumente de aplicat punctele. Procesul poate dura, în cazul modelelor simple, între 1 oră/1 oră și jumătate, ajungând, la modelele mai complexe, până la o dimineață întreagă. Mai întâi aplică baza, apoi două straturi de ojă, după care desenează elementele. La urmă “dă o mână” de gel de fixare. În timp ce i se usucă oja, Andrea învață pentru facultate, penru ea manichiura fiind și un mod de relaxare. Nu își aplică unghii artificiale, nici geluri permanente sau semi-permanente, merge pe variantele tradiționale.
I se întâmplă și ei să i se strice desenele în timpul uscării. Atunci se enervează și merge pe culoare simplă. 
Vinerea este ziua dedicată unghiilor și de obicei realizările sale durează o săptămână. De ce îmi plac desenele Andreei? Pentru că sunt aplicate pe unghii rezonabil de lungi, sunt vesele, ironice, chiar ușor naifs uneori (în sensul pozitiv al cuvântului), nu au nimic din vulgaritatea ghearelor pe care le vedem la tot pasul.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.