Mirabilandia – distracţie garantată!

Vara, odată cu sosirea căldurii, mergem cel puţin  o zi la “Mirabilandia”, un parc de distracţii  cu multe jocuri acvatice situat lângă Ravenna (aici hartă şi indicaţii).
Prima dată când ne-am hotărât să petrecem o zi de iunie la Mirabilandia, ne-am trezit fără grabă sâmbătă dimineaţa şi am pornit la drum pe la opt şi jumătate. Păcat că mii de alţi locuitori ai Italiei aveau aceleaşi planuri ca şi noi şi i-am întâlnit pe toţi, pe autostrada ce duce spre staţiunile de la Adriatică. Un drum pe care în mod normal l-am fi parcurs în două ore, l-am străbătut în de trei ori mai mult timp. În astfel de situaţii se declanşează războiul psihologic: ne întoarcem acasă? (copiii încep să lăcrimeze la această propunere), ne continuăm drumul? (parcul închide în luna iunie la orele 18.00, iar din 6 iulie până la 1 septembrie la orele 23.00). Am ajuns pe la 2 după amiaza, când soarele ardea nimicitor. Am avut plăcuta surpriză să descoperim că, plătind un bilet, puteam beneficia de accesul la toate atracţiile parcului, două zile consecutive (preţuri bilete şi oferte speciale)

Am rămas peste noapte într-un hotel de lângă Rimini iar a doua zi am putut bifa şi alte distracţii. De atunci, preferăm să ne sacrificăm o zi de concediu şi să mergem într-un astfel de parc într-o zi lucrătoare, când nu e foarte aglomerat şi reuşim să stăm mai puţin la cozi.
Ce poţi face la Mirabilandia? Ziua începe şi se sfârşeşte cu parada personajelor, care nu sunt atât de faimoase precum cele de la Disneyland, dar sunt simpatice şi îi antrenează pe copii în jocuri.

Există multe atracţii pentru cei mici:

Pentru amatorii de senzaţii tari:

Puteţi experimenta multe jocuri acvatice, numai bune de răcorit pe căldura toridă:

Puteţi vedea un spectacol reuşit de music-hall:

sau de acrobaţii cu sărituri în piscină de la înălţime:

Nu rataţi spectacolul “Scuola di Polizia” (foarte reuşit!) unde aveţi ocazia de a învăţa să mergeţi cu maşina pe 2 roţi sau să faceţi acrobaţii aeriene cu motoreta:

Că aceste parcuri sunt pe gustul celor mici, am înţeles. Dar, de ce le plac adulţilor  atât de mult? Eu cred că una dintre explicaţii este aceea că pot da în mintea copiilor fără a fi judecaţi asupru pentru nebunia lor.

Sfaturi:
– luaţi-vă lucruri de schimb pentru că în multe atracţii există riscul de a vă uda;
– luaţi-vă provizii de mâncare şi apă, pentru a evita cozile de la chioşcurile din interior;
– plecaţi de acasă din timp, ca să evitaţi traficul de pe autostrăzi;
– dacă aveţi posibilitatea să petreceţi o zi de concediu în plus, merită să staţi două zile plătind un singur bilet;
– evitaţi sfărşitul săptămânii şi sărbătorile legale.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.