O zi la GARDALAND sau cum poţi redeveni copil

Unul dintre avantajele de a avea copii cu o diferenţă de vârstă destul de mare între ei este acela că poţi să te bucuri pentru mai mult timp, împreună cu aceştia, de jocurile copilăriei. Astfel, când cel mare e deja adolescent, poţi continua, prin cel mic, să retrăieşti momentele minunate de fericire şi încântare în faţa jocurilor şi a personajelor din basme.
Noi, în ultimii zece ani, am devenit experţi în materie de parcuri de distracţie. Unul dintre acestea e “Gardaland”, după părerea mea cel mai frumos, bine organizat şi complex parc de acest gen din Italia.

O zi la Gardaland începe pentru noi dimineaţa devreme, când, cu rucsacurile pline cu dulciuri, mâncare, apă şi sucuri ne îmbarcăm în maşină, în direcţia Peschiera del Garda.  Şoferul familiei nu are niciodată încredere în traseul indicat de GPS şi se lasă ghidat de propriul instinct. Drept urmare, ni se întâmplă deseori se ne trezim prin zona Mantovei un pic derutaţi, în căutarea drumului, dar face parte din distracţie şi ştim că mai devreme sau mai târziu tot vom ajunge la destinaţie.
Am fost la Gardaland în toate anotimpurile şi m-aş întoarce oricând cu plăcere, pentru că fericirea de pe chipurile copiilor mei este pentru mine cea mai mare bucurie. Trebuie să recunosc că, împreună cu ei, redevin şi eu copil măcar pentru o zi.

 

Copac vorbitor
Personajul principal al parcului este Prezzemolo, un soi de dragon verde, cu ciuf roşu, adorat de mezinul familiei noastre. Pe durata zilei, Prezzemolo iese la plimbare prin parc, spre bucuria copiilor care merg să facă fotografii cu el.
Prezzemolo
La intrarea în parc se află zona pentru copii mai mici, cu atracţii viu colorate. Vă recomand să mergeţi împreună cu copiii la Do Re Mi Farm, unde, urcaţi într-un tractor, puteţi vizita această fermă absolut încântătoare, întâmpinaţi de simpaticele animalele din gospodărie.

Puteţi lua şi trenuleţul pentru a face o plimbare în lumea spiriduşilor, unde veţi vedea prăjituri uriaşe şi case din turtă dulce cu decoraţiuni din bomboane.

 

Puteţi lua mini-aeroplanul, din care puteţi admira, de la înălţime, toate punctele de atracţie ale parcului.

Mi se pare spectaculos “Copacul magic”, în interiorul căruia se află “Casa magică”, o distracţie pe care nu trebuie să o rataţi.

Dacă vreţi să vă odihniţi, să vă răcoriţi pe timpul verii sau să vă încălziţi iarna, vă recomand să intraţi să vedeţi unul din numeroasele spectacole ce se desfăşoară pe tot parcursul zilei: teatru de marionete, musical, spectacole cu delfini sau filme în 4D.

 

Iarna, copiii pot avea ocazia de a-l cunoaşte pe Moş Crăciun, care soseşte însoţit de ajutoare superbe, încărcat cu dulciuri pentru copii.

 

Pentru cei mai mari, distracţiile cele mai căutate sunt: Colorado Boat, Fuga da Atlantide– pe apă- sau Magic Mountain, Raptor, Top Spin, distracţii pentru iubitorii de adrenalină, la care trebuie să fii într-o condiţie psiho-fizică excelentă.
Mai multe informaţii puteţi găsi aici: http://www.gardaland.it/park/Attrazioni/Energy/
Un alt punct de atracţie este traseul piraţilor, cunoscut sub denumirea: “I Corsari”.

Sfaturi utile:
– nu mergeţi la Gardaland la sfârşitul săptămânii sau cu ocazia sărbătorilor pentru că este foarte aglomerat şi riscaţi să pierdeţi timpul stând la cozi;
– luaţi apă şi mâncare cu voi, ca să nu pierdeţi vremea acolo stând prin fast food-uri;
– vara luaţi tricouri de schimb cu voi pentru că la atracţiile nautice riscaţi să vă udaţi leoarcă;
– achiziţionaţi biletele de pe site-ul Parcului, sunt mai ieftine şi puteţi beneficia de oferte promoţionale;
– dacă mergeţi iarna, luaţi în considerare faptul că multe jocuri sunt închise, însă atmosfera de basm compensează acest minus.

O zi la Gardaland se încheie cu parada personajelor parcului şi cu spectacolul final, care iarna este fascinant.

 

 

2 thoughts on “O zi la GARDALAND sau cum poţi redeveni copil

  1. Articolul tău mi-a reamintit de vizita mea la Gardaland de acum 10 ani, când m-am distrat de minune. Preferatul meu: Blue Tornado 🙂 . Anul trecut a fost şi copilul meu la Gardaland cu buni şi a fost extrem de încântat. Deşi au intrat în parc imediat ce s-a deschis şi au plecat la închidere, ziua i s-a părut prea scurtă şi n-ar mai fi plecat. E un loc minunat atât pentru copii mici cât şi pentru cei mai mari, aşa ca noi 🙂 !

  2. Uau, ce curaj! Eu nu mă bag la atracţii periculoase, am emoţii şi numai când mă uit la alţii cum se dau:))
    Am un pont pentru tine şi copilul tău: la "Mirabilandia" poţi intra două zile la rând, plătind o singură dată biletul. Nouă ne place mult şi acolo.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.