Un nou punct intereresant pe harta “Constanța Old Town”

 

Mă întreba zilele trecute fiul meu adolescent ce l-ar putea atrage – cu excepţia mersului la plajă – pentru a alege, constănțean fiind, Constanţa ca destinație de petrecere a vacanţei? Cu ce aş putea surprinde un licean în oraşul de la mare?

În căutare de soluții alternative pentru „distracțiile consacrate”, am descoperit o nouă atracție: Break The Code – Abstract Room, pentru copii inteligenţi şi părinţi dornici de a-şi proba puterea de raţionament logic. Un concept care pare să dezvolte ceea ce dorim să vedem la copiii noștri: dorinţă de acţiune, predispoziţie pentru a gândi,  zvâcnire de entuziasm pentru cei plictisiţi şi blazaţi.
Am descoperit o modalitate de petrecere a timpului liber în liniște, rupţi de realitate, doar cu provocarea de a găsi indiciile care să ne readucă în mijlocul lumii.
În Centrul Vechi, pe Tomis, lângă noile terase, s-a deschis pentru publicul dornic de o confruntare cu propriile limite o astfel de cameră de evadare. Provocarea vă este lansată de tineri care şi-au pus la bătaie toată priceperea pentru a vă face confruntarea chiar mai grea decât v-aţi aştepta.
Sincer să fiu, am rămas profund surprins. Mai fusesem la o astfel de confruntare și nu am avut momente de blocaj. Mă așteptam la ceva asemănător. Am intrat împreună cu  4 prieteni – 2 adulți și 2 adolescenți – cu pretenţii de IQ peste medie, tocmai pentru a vedea cum reacționează fiecare într-o astfel de situație. După ce ne-a fost făcut un „instructaj” scurt despre ce urma să se petreacă înăuntru, ne-am avântat cu o siguranţă pe care am pierdut-o în primele minute.  Aveam impresia că sunt repere peste tot, dar nu le înţelegeam. Ne-am regrupat şi am început uşor, uşor să ne lămurim. Am reuşit în cele din urmă să ne orientăm şi să găsim indiciile. Am deschis uşa, ne-am accelerat creierul, ne-am forțat imaginația și într-un final ne-am păstrat obrazul curat în 59’58″, minute care pur și simplu au zburat.
Concluzia: spirit de aventură, provocare, demonstraţie, luptă cu timpul, tehnologie. Pentru cei care vor să-şi probeze capacităţile, pentru cei care cred că pot multe, dar nu şi-au demonstrat niciodată abilitățile. Pentru tineri şi pentru cei mai puţin tineri. Pentru echipe de doi, trei, patru…sau câţi vă găsiţi. Alternativă la tabletă, smartphone, chiar televizor. Vacanţă, timp liber ori socializare. Oricum aţi aşeza aceste variabile în ecuaţia unei zile, soluţia poate fi Break The Code. Vă așteptăm părerile și timpii obținuți după această spectaculoasă aventură.
Pentru că ne-a plăcut experiența, am introdus noua atracție și în pagina unde găsiți cele mai interesante locuri și evenimente din Constanța www.merglamare.ro.

2 thoughts on “Un nou punct intereresant pe harta “Constanța Old Town”

  1. Da! Si eu am fost! E super tare!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.