2 Mai în sudul litoralului, de la Olimp la Vama Veche

Dacă în Mamaia și Constanța ziua de 1 Mai era sub semnul agitației și al veseliei, în sudul litoralului domnea o stare de amorțeală generală, din care se ieșea abia în Vamă. În Olimp era pustiu, la Neptun era animație doar la “Parc Aventura Paradis Land“, iar până în Mangalia nu am găsit decât câțiva nostalgici. Pe faleza din Mangalia, mult anunțatul “Tuning Fest” era în fapt o aglomerație de mașini mai mult sau mai puțin vopsite, cu jenți mari și cauciucuri aproape inexistente dar cu multă, multă gălăgie în portbagaj. Poate și din cauza ploii, atmosfera era dezolantă, nefiind prezent în număr mare nici măcar  publicul iubitor de Loganuri cu spoilere și luminițe colorate pe plafoniere.

În Vamă am fost întâmpinați de mirosul de pește pe plită și de atmosfera nonconformistă. Concertul de pe plajă era “subminat” de petrecerile de la terase. Am ales, din cauza ploii, să ne oprim la “Canapele” unde au urcat pe scenă “Țapinarii”. Prețurile la mâncare și băutură erau foarte aproape de cele din Mamaia, în condiții de Vamă! Totuși se vedea că lumea își permite pentru că destui vecini de mese erau peste măsură de veseli. Mi-a plăcut să văd aici oameni care se bucurau de spectacol și aplaudau.
Vă las să vedeți fotografiile care sigur or să vorbească mai mult despre ce înseamnă turism în sudul litoralului.         

3 thoughts on “2 Mai în sudul litoralului, de la Olimp la Vama Veche

  1. In Vama n-am fost niciodata ( si nici nu stiu daca-mi doresc) dar mi-am petrecut toate vacantele copilariei in zona Venus-Olimp, asa ca ma cuprinde nostalgia ori de cate ori aud despre, sau vad poze. Poate intr-o zi o sa-mi fac drum pe acolo, macar asa, de dragul vremurilor trecute. In extra-sezon de preferat…

  2. Si in sezon daca mergi o sa te simti tot ca in extrasezon. Sau pe aproape ….. Este dezolant. Mai ales complexul Panoramic, candva o perla a litoralului romanesc.

  3. Jurnal de Navetist

    Vama are un farmec aparte, in special vara. In extra sezon e un pic deprimant sa te plimbi prin statiuni si sa vezi ca sunt inchise hotelurile si magazinele. E placut insa atunci sa vezi marea, sa auzi zgomotul valurilor si sa simti mirosul de alge.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.