Constanţa “Out of the box” – TEDx Constanta


Cum mai e puţin şi ne luăm rămas bun de la anul 2014, fără a avea pretenţia de a face o retrospectivă completă a evenimentelor care au avut loc la Constanţa, pot spune că o oraşul a început să prindă viaţă. Fie că amintim de Black Sea Tall Ships sau de Parada maşinilor de epocă, de bibliotecile în aer liber sau de Papergirl, de expoziţia de fotografii în stradă sau de joia bicicliştilor, de Festivalul Antic Tomis sau de regatele din portul Tomis, cred că lucrurile au început să se mişte într-o direcţie bună.
Zilele trecute am aflat că sâmbăta viitoare Constanţa va fi etapa unui eveniment global şi nu am putut decât să mă bucur pentru idee. O iniţiativă îndrăzneaţă, a cărei realizare presupune un efort deosebit şi o susţinere largă. Dar câţi oare sunt dispuşi să susţină un proiect care nu este “al lor”? Cred că aici este cea mai mare greşeală cu care se confruntă constănţenii: dorinţa de a arăta că proiectele lor sunt perfecte, fără a pune puţin umărul şi la susţinerea ideilor altora. Asta este ceea ce ne desparte şi ne ţine departe de proiectele mari pe care ni le dorim şi în oraşul nostru.

De ce se întâmplă acest fenomen? Pentru simplul motiv că am învăţat să gândim “inside the box”!
Dar dacă am reuşi să gândim puţin, foarte puţin, “out of the box”, ce am descoperi oare? Proiecte interesante, oameni care gândesc la fel ca şi noi, care vor să dezvolte idei şi nu au sprijin. Am mai descoperi şi prieteni, mulţi prieteni.

Am ales să scriu aceste gânduri nu pentru un tricou sau o invitaţie ci doar pentru simplul motiv că-mi place când în oraş se întâmplă ceva interesant. Iar evenimentul TEDXCONSTANTA, care va avea loc la Teatrul National de Opera si Balet, este cu siguranţă un eveniment “Out of the box”.

Vă invit acum să “răsfoiţi”paginile http://tedxconstanta.ro şi  https://www.facebook.com/TEDxConstanta,  pentru a afla mai multe detalii despre eveniment. Ştiu că veţi fi prezenţi şi cu această ocazie şi mai ştiu că vom descoperi acolo măcar o idee care ne va da un impuls pozitiv. 

Iar la sfârşitul întâlnirii poate vom afla cu toţii ce înseamnă “Think Out of The Box”!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.