Poveşti dobrogene: “Sărbătoarea Recoltei” în viile ALIRA

ALIRA, un nume frumos care la prima vedere nu vă duce cu gândul spre Dobrogea. Dar ce se ascunde în spatele celor cinci litere? ALIman şi RAsova. Deja începe să se facă lumină şi vedem cu ochii minţii dealurile dobrogene de pe malul drept al Dunării. 
De câţiva ani, la sfârşitul lunii septembrie, undeva pe dealurile Alimanului, echipa Alira organizează, în podgoria proprie, “Sărbătoarea Recoltei”. Am participat şi noi zilele trecute la acest eveniment, într-un cadru în care tradiţionalul şi modernul, rafinamentul şi grija pentru detalii duc la un rezultat de excepţie. Două cuptoare imense din lut, grătare încinse, corturi frumos aliniate, mese şi băncuţe din lemn, toate în mijlocul viei, anunţau o zi de sărbătoare. Doar vremea încerca să se joace cu nervii organizatorilor însă totul decurgea conform planului.
Au început să apară şi oaspeţii: unii cu autocarul, mai voioşi, alţii cu maşina, mai îngânduraţi la gândul că aveau să conducă la întoarcere. Au urmat prezentările, apoi au fost aduse bucatele iar vinul a început să curgă din belşug. Platourile rustice cu jumeri şi brânzeturile cu ceapă şi ardei gras au fost asortate pentru început cu un vin Alira Rosé şi cu Lauri Cuvée Rosa (Rosé). Au urmat frigărui de pui, zacuscă şi o excelentă pastramă de oaie. Ca desert, plăcinte şi cozonac. Despre vinuri, o să vă spun doar că deosebit de apreciat a fost un Alira Merlot care, prin tărie şi culoare, a reuşit să încălzească atmosfera. 

Pe “scenă” s-a cântat, s-a dansat, s-a chiuit şi s-au făcut multe fotografii. Ansamblul folcloric “Dobrogeanca” şi invitaţii speciali din Valea Stejarului (Maramureş), Maria şi Petre Botiş, au adus muzica de calitate alături de vinurile bune. Un alt moment interesant pregătit de către organizatori a fost “Povestea obţinerii mustului”, o istorie veche de sute de ani care a fost excelent “pusă în scenă” de dansatoarele ansamblului folcloric.  
Domnul Ghenadie Bobeică, general manager al WineRo, împreună cu Principele Şerban Dimitrie Sturza, proprietarul hotelului Cherica din Constanţa, s-au adresat invitaţilor mulţumindu-le pentru participarea la Sărbătoare, subliniind importanţa pe care compania o acordă în special realizării unor vinuri de calitate şi faptul că vinurile produse de WineRo se vând pe pieţe importante din Anglia, Franţa şi chiar Japonia.  
A fost o sărbătoare frumoasă, în care invitaţii s-au simţit excelent, s-au legat prietenii şi s-a făcut o promovare deosebită produselor dobrogene! Felicitări, ALIRA!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.