Mămăligă la promoţie

La raionul de delicatese din supermarket am observat o promoţie interesantă: mămăligă prăjită, la “numai” 11.80 Euro/1 kilogram, reducere de la 13.90 Euro.
Mi-am amintit de iernile petrecute la ţară, când bătrânii puneau pe plită la încălzit mămăliga rece, rămasă de la prânz. Pe plita fierbinte mămăliga prindea o crustă închisă la culoare şi în toată încăperea mirosea a mălai, a iarnă şi a foc. Era un aliment simplu, la îndemână, pe care îl găteau zilnic, vara sau iarna şi îl însoţeau cu aproape toate felurile de mâncare.
Nu mă gândeam că, peste ani, acelaşi produs îmi va fi propus, în variantă occidentală- mămăligă prăjită în ulei- de data aceasta sub formă de delicatesă.

4 thoughts on “Mămăligă la promoţie

  1. Asa-zisii "scagliuzzielli" napoletani 🙂

  2. 🙂 mergem la Napoli să verificăm 🙂

  3. Mmm mamaliga 🙂 Dar cum o mananca italienii, de poate fi o delicatesa? Au auzit ei oare de MBS? O prescurtare pe care am intalnit-o in mai multe restaurante in Bucuresti si care mi se pare tare amuzanta. In spatele ei se ascunde: Mamaliga cu Branza si Smantana.

  4. Interesant este nu cum o mănâncă, ci când! Să nu te hazardezi să ceri vara la restaurant mămăligă, că râd şi curcile, pentru că este considerată un aliment care se consumă iarna:) Mămăligă cu brânză mănâncă, dar nu cu smântână, aici smântâna e foarte subţire şi dulce, nu acră ca la noi.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.