Carnea de cal, o gustare la îndemâna oricui


E suficient să faci o plimbare prin centrul oraşului şi vei fi surprins de numărul  mare de măcelării care pregătesc şi comercializează carnea de cal: crudă sau  uşor preparată, în Italia este considerată o gustare la îndemâna oricui.  Numărul mare de magazine deschise indică faptul că există o cerere mare de carne de acest tip.




Carnea de cal este consumată din cele mai vechi timpuri, dar modul de prezentare şi vânzarea acesteia sunt reglementate prin lege doar de aproximativ un secol. Are un conţinut scăzut de colesterol, este bogată în fier şi este recomandată în alimentaţia femeilor însărcinate, a persoanelor anemice, a copiilor, sportivilor şi vârstnicilor. Se distinge prin frăgezime şi prin gustul dulceag.

De curând a intrat în galeria felurilor de mâncare tradiţionale şi  “caval pist”: este vorba de carne crudă de cal tocată mărunt, condimentată cu piper, sare, ulei şi consumată ca atare.



Carnea de cal se mai consumă în chiftele sau uşor prăjită pe teflon.

Şi pentru că suntem la capitolul cabaline, nu trebuie să uităm carnea de măgar: în restaurantele de lux ale oraşului, comandând cu o săptămână înainte, poţi merge să mănânci un delicios stufat de măgar, cu mămăligă caldă şi un vin roşu aspru.





Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.