În mijlocul evenimentelor: Constanța, un nou weekend în top

Ultima sâmbătă din luna iulie a adus în Constanța și Mamaia patru evenimente importante care s-au desfășurat aproape concomitent.  Am reușit să ajungem la trei dintre ele și o să încercăm să vă prezentăm aici atmosfera de weekend pe litoral.

De departe, evenimentul care a adunat de departe cel mai mare număr de spectatori a fost SummerKiss Live Concerts, care a avut loc în Piața Ovidiu începând cu ora 20. Echipa Kiss FM,  în confruntarea cu concertul Europa FM Live pe Plajă, organizat în Venus, a ales strategic Piața Ovidiu,  atrăgând astfel un număr mare de spectatori, atât din Constanța, dar și din Mamaia.  Cifra comunicată de organizatori- 15.000 de participanți- este foarte aproape de cea reală, având în vedere cei 4000mp ai suprafeței pieței, unde spectatorii erau destul de aglomerați. Am remarcat numărul mare de copii care au reușit să-și atragă părinții către un concert “mai cuminte”, în care evoluau cântăreții lor preferați. Excelentă evoluția celor mici (7-12 ani), care cunoșteau versurile și cântau alături de cei de pe scenă. Un eveniment reușit, care focalizează centrul de interes din zona entertainement-ului în inima orașului, Piața Ovidiu. SummerKiss Piata Ovidiu 2196 SummerKiss Piata Ovidiu 2282Pe locul al doilea, din punct de vedere al numărului de participanți dar și al atmosferei, a fost The Color Rundesfășurat în Mamaia (cu sprijinul aceluiași post de radio, Kiss FM), care a adus la start câteva sute de sportivi dornici de distracție. Numărul participanților a fost mai scăzut față de anul trecut însă atmosfera a rămas la fel de încărcată de culoare, voie bună și entuziasm. Am remarcat și aici numărul mare de copii care au participat la cursă alături de părinți dar și foarte mulți străini care s-au alăturat distracției.  Color-Run-Mamaia-CWG_1804 Color-Run-Mamaia--CWG_1962 Color-Run-Mamaia--CWG_1982Un alt eveniment deosebit a avut loc începând cu ora 20 la Piațeta Cazino Mamaia, unde pe scena Caruselului Cooltural au urcat Maia Morgenstein şi Mircea Rusu, într-un spectacol în regia maestrului Horaţiu Mălăele, după care a urmat trupa Proconsul. Am încercat să înțelegem de ce publicul din Mamaia nu este atras în număr mare de acest gen de spectacole și am descoperit o primă cauză: nu poți să urmărești un spectacol de teatru în picioare. La ora 20, cele 260 de scaune erau ocupate; am văzut destui doritori care căutau locuri libere dar care într-un final alegeau să plece mai departe la plimbare. Având în vedere greutatea numelor de pe scenă și numărul celor care doreau să găsească un loc liber, cadrul adecvat pentru o astfel de manifestație ar fi fost o grădină de vară sau aceeași piațetă cu cel puțin 500 de scaune (am observat persoane care au venit cu scaune de acasă). Un alt motiv pentru care lumea pleca a fost acela că la 20.15 reprezentația încă nu începuse…. image-6008 Mamaia 2084

Am lăsat la final Gala Superkombat deoarece nu am ajuns să vedem atmosfera, dar cu siguranță, ca de fiecare dată, aceasta are targetul său destul de numeros. Anul acesta gala s-a desfășurat la Complexul Sportiv Idu și a adus în ring nume importante ale sportului de contact.

Se pare că rețetele de succes pentru atragerea oamenilor către evenimente le au tot posturile de radio comerciale care cunosc gusturile ascultătorilor, au relații mai strânse cu impresarii vedetelor și reușesc să realizeze o promovare foarte bună prin intermediul vocilor din spatele microfoanelor. În plus, turiștii aflați pe litoral preferă “distracțiile mai lejere”, în detrimentul spectacolelor de teatru, al căror public este constituit cu precădere din constănțeni. Idei sunt multe și este bine că se încearcă orice rețetă pentru a aduce Constanța și Mamaia în atenția turiștilor.

Vă așteptăm în continuare pe portalul nostru www.merglamare.ro – Ghidul Litoraluluipentru a fi la curent cu amănunte despre toate evenimentele importante de pe litoral.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.