S-au legalizat drogurile ușoare în Italia?

Zilele trecute eram în stația de autobuz, cu ochii încă lipiți de somn, când am văzut panoul de mai sus. Am înțeles că era ceva ciudat la mijloc, cu toate că nu am aprofundat niciodată acest subiect. Practic, pe afișe publicate în spațiul public, prin desene foarte simple, erau explicați pașii pentru a cultiva canabis pentru uz casnic.  Mai mult, imaginile erau însoțite de urarea “Semănați bine și culegeți fericiți!”. O plantă, două, un balcon întreg, nu știm.

M-am interesat și am aflat că întreaga campanie de publicitate prin care au fost puseîn tot orașul 200 de afișe a fost comandată și plătită de un magazin care comercializează produse pe bază de cânepă, recunoscut pentru lupta sa împotriva prohibiționismului drogurilor ușoare.

Acțiunea s-a declanșat în urma deciziei Curții Constituționale care, la data de 9 martie, a confirmat: cultivarea plantelor de canabis pentru uz personal, chiar și în cantități reduse, constituie infracțiune și se pedepsește confrom legii.

Campania publicitară a mers mai departe: cei care descoperă afișe de acest gen prin oraș și fac o fotografie pe care o postează pe facebook, tagând promotorul inițiativei, câștigă o sămânță de cânepă.

Acum, mă întreg și eu ca prostul: cineva care vede afișul, primește sămânța, își pune ghiveciul cu plăntuță, e descoperit, ce face? Primăria, care a încasat banii pe publicitate stradală,  răspunde într-un fel, poate fi acuzată de complicitate la infracțiunea de incitare la consum de droguri ușoare?

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.