Copiii singuri își doresc de la Moș Crăciun o familie prietenă

Cd muzică populară, păpușă, trusă cosmetice, halat de baie, șampon, gel de duș, ghete nr.34, role, Mp3, tabletă, trotinetă, dulciuri, perie de păr, parfum, papuci de casă, teneși, o pereche de blugi mărimea M, sunt doar câteva dintre dorințele celor 300 de copii din cele 11 centre de plasament din Constanța. Citesc tabelul în care sunt enumerate numele copiilor, vârsta și dorințele fiecăruia. Cerințe simple, modeste, unele amuzante și chiar frivole pe alocuri (marionete cu fire Pinocchio, trusă de cosmetice, placă de păr). Lista continuă, obiectele se cam repetă, în funcție de vârstă. Parcurg căsuțele din tabel, privirea mi se încețoșează și se oprește pe o dorință: o familie prietenă.

Dacă până în acel moment m-am simțit bun și generos, deodată am căzut pe gânduri neputincios: câtă singurătate poate exista în sufletul unui copil, dacă la 6 ani cere de la Moș Crăciun căldura unei familii prietene? Mi-am amintit de postarea unui amic de pe rețelele de socializare, care suna cam așa: îți dai seama că ai îmbătrânit când pentru Crăciun îți dorești să ai oameni, nu lucruri. Copii de câțiva anișori ajung din păcate să fie înțelepți, mai înțelepți decât mulți dintre noi, înainte de vreme.

Mi-aș dori să am puteri magice să pot să îi ajut pe fiecare, să fiu un Moș Crăciun universal. Aleg din listă numele unei fetițe de vârsta băiețelului meu, merg împreună cu el să cumpărăm păpușă, culori, dulciuri și parfum. Nu ne pricepem la cadouri pentru fetițe, dar sperăm să îi placă. Mâine vom pregăti “cutia de zâmbete” care poate va aduce o rază de lumină pe chipul unui înger.

ATT_1449988253345_2225

Nu e prima dată când mă implic în proiecte sociale dar de data aceasta am putut vedea ceea ce își doresc ei, nu ceea ce m-aș fi gândit eu să le ofer. Unii cer papuci de casă, halat, șosete. Ca niște puișori plăpânzi care au nevoie de căldură, de protecție. Alții vor ghete, cizmulițe. Mărimile 28, 33, 34, 35… Văd zeci de piciorușe desculțe și sufletul mi se strânge de durere.

Pe pagina de fb dedicată inițiativei puteți vedea lista cu dorințe, pe care sunt subliniate cu culoarea verde numele copiilor pentru care s-au cumpărat deja daruri. E nevoie de încă puțin, pentru a înverzi tot tabelul!

***

În acest an, Asociația United Hands România organizează “Petrecerea De Crăciun” pentru 300 de copii din 11 centre de plasament din Constanța. Copiilor li se vor pregăti jocuri în spiritul sărbătorilor de iarnă și multe alte surprize.
Petrecerea are loc în data de 19 Decembrie, la Baza Militară din Mihail Kogălniceanu.
Pentru aceasta zi specială, Asociația United Hands România și Asociația ”Aura Ion” au inițiat proiectul comun ”Cutia cu zâmbete-Fii Moș Crăciun pentru o dorință!”. Campania își propune să găsească căte un Moș pentru fiecare dorință de Crăciun a copiilor.
Oricine dorește să fie Moș pentru o dorință poate lua legătura cu voluntarii celor două asociații, alege din tabel o dorință de îndeplinit (cu numele copilului și vârsta), pregătește o cutie de cadouri și voluntarii se vor asigura ca acestea să ajungă la destinatar.
Pentru a stabili toate detaliile , puteți contacta voluntarii proiectului la adresa de e-mail dana.buda@auraion.ro sau prin telefon 0762.304.627 .

11048733_1095359410498539_1956554532442847609_n

www.unitedhands.ro
www.auraion.co.uk

 

Sursă foto 1

Update

Le mulțumim din suflet prietenilor noștri care, urmându-ne exemplul, au ales să fie “Moș Crăciun pentru o dorință”!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.