Biciclete vintage

Prietenii noştri din Monticelli, o mică localitate balneară de lângă Parma, organizează în fiecare vară, de câţiva ani un eveniment original dedicat bicicletelor de epocă: “LA POLVEROSA”. Nu am reuşit până acum niciodată să participăm la acest spectacol al bicicletei fără vârstă, însă numeroasele afişe din oraş şi poveştile prietenilor noştri organizatori ne-au îndemnat să răspundem “prezent” fără ezitare.

 Intrând  în piaţă, în spaţiul dedicat bicicletelor de epocă, ne-am simţit imediat proiectaţi în trecut, într-un timp în care maşinile nu deţineau încă supremaţia pe drumuri, iar bicicletele derulau spectacolul străzii cu încetinitorul.
Am văzut numeroase biciclete puse la vânzare:
Pe lângă standuri se plimbau mulţi clienţi, curioşi şi pasionaţi.
de la cei mai mici
până la cei mari.
Bătrânii satului rememorau momente din ediţiile precedente ale evenimentului:
Am remarcat ţinuta “vintage” a participanţilor la paradă, grija pentru a arăta cât mai bine şi solidaritatea feminină de la ultimele retuşuri: 
Pentru o clipă am avut senzaţia de a ne afla în perioada interbelică sau pe un platou de filmare: 
Iubitorii bicicletelor de epocă puteau achiziţiona atât exemplare integrale, cât şi accesorii:

 Seara urma să continuie cu o cină în aer liber, cu “torta fritta”(gogoşele sărate, prăjite în ulei sau untură) şi Prosciutto di Parma. Târziu în noapte, bicicliştii şi invitaţii acestora urmau să se delecteze cu un spectacol de “burlesque”.
Ne-am propus ca anul viitor să revenim la “Polverosa”, de ce nu, cu bicicletele.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.