La automatele din gară

Dacă vi se întâmplă să călătoriţi cu trenul, atunci ştiţi cu siguranţă cât de util este să poţi cumpăra de undeva o sticlă de apă, un suc, un pachet de biscuiţi sau o cafea cu care să îţi refaci forţele.  

Cum timpul la dispoziţie între două trenuri este limitat, în loc să mergi la bar sau la chioşcul din gară, care în Italia oricum nu sunt deschise 24 de ore din 24, preferi să îţi iei toate aceste lucruri de la automatele de pe peron. 

De curând am observat că marfa acestora s-a diversificat foarte mult: pe lângă produsele consacrate, am observat că poţi să faci rost, în cazul în care rămâi fără, de cremă de faţă, şerveţele demachiante, fixativ pentru păr, tampoane igienice, deodorant sau leucoplast. Cu numai 9 Euro poţi achiziţiona 3 perechi de chiloţi (mărime unică sau cum se nimereşte), cu 5 Euro un set de baterii, cu 4 Euro o pereche de ciorapi lungi de damă (mărime universală).  

Predomină produsele de uz feminin: se pare că reprezentantele sexului  frumos au în general mai multe nevoi, sau că îşi uită mai frecvent decât reprezentanţii sexului masculin produsele şi obiectele de strictă necesitate. În  general produsele sunt în format mini şi la un preţ superior celor din magazine.


De la automate mai poţi cumpăra, cu 10 Euro fiecare,  un mouse pentru PC, card de memorie de 2 GB sau căşti de ascultat muzică.


De menţionat faptul că, deşi sunt pline de marfă, nu sunt ţinte ale “atacurilor vandalice”.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.